Hevoset

pekka

Kuvan Lento ”Pekka”

Pekka on suomenhevonen ja tehnyt työnsä ravurina sekä ratsastuskouluratsuna. Tänne se saapui hevosista ensimmäisenä ja kaverina toimi aluksi musta suomenlammas ”Laku”. Pekka on luottoratsu ja osaa kouluratsastuksen taitoja edelleen melko sujuvasti. Ikää Pekalla on jo 30 vuotta ja väri on muuttumassa aina vaan valkoisemmaksi. Säkäkorkeus n. 154 cm.

ulappa2

Ulappa S ”Upi”

Upi, Uuno, Uppis tai mikä milloinkin. Upia vaivaava PPID antaa rajoitteita käytölle. Ratsu on tällä hetkellä vain yhden ratsastajan käytössä ja selkään kiivetään tilanteen niin salliessa. Upi on suomenpienhevonen. Ikää sillä on jo 21 vuotta, säkäkorkeus 146 cm.

kukkanen

Voikukkanen ”Kukkis”

Kukkis on Pekan hyvä kaveri ja näiden kahden suvuissa on myös samoja hevosia. Se on käytökseltään tammamainen kuten tamman kuuluukin olla. Kukkanen on erityisen ihastunut lapsiratsastajiin ja toimiikin meillä yleensä talutuksissa, kun se on tarpeen. Sillä on yksi varsa. Iältään Kukkis on 14 -vuotias ja säkäkorkeus on 154 cm.

timppa

Hennylän Timppa ”Timppa”

Timppa on 2009 syksyllä syntynyt suurikokoinen suomenhevonen. Se oli varsana hyvin kekseliäs mutta aina niin sympaattinen että sai nopeasti jekkunsa anteeksi. Timppa on opetellut kouluratsuksi 3 -vuotiaasta saakka. Se on edennyt hienosti ratsun urallaan. Timppa vaatii osaavan ja määrätietoisen ratsastajan. Säkäkorkeus on arviolta n. 170 cm.

Tällä hetkellä hevonen asuu Hattulassa.

IMG-20200519-WA0006

Suvihurma ”Suvi”

Suvi tai Suhu on taas tammasarjaa ja myös suomenpienhevonen. Se on liikkeissään nopea ja rakastaa erityisesti laukkaamista. Suvinkin suuntaus on pääosin kouluratsastuksen puolella mutta se on harjoitellut myös esteiden ylittämistä. Pienen kokonsa vuoksi Suvin ratsastaja ei voi olla kovin pitkä.

Suvin selässä ei ratsastamisen alkeita opetteleva välttämättä nauti olostaan sillä se reagoi herkästi avuille ja istunnalle. Ikää Suvilla on 10 vuotta ja säkä on ainoastaan 140 cm.

IMG-20200519-WA0010

Hunaja Hippu "Kerttu"

Kerttu on vuonna 2010 syntynyt suomenhevostamma. Se muutti meille 2020 helmikuun alussa. Kertulla on säkä hieman yli 150 cm ja paljon yhdennäköisyyttä Kukkasen kanssa.

Kerttu on yritteliäs ja oppii nopeasti. Luonne on tasainen ja kuuliainen ja se saikin heti tallilta paljon kehuja. Maastossa Kerttu on luotettava kaveri. Koulukiemuroita se on aktiivisesti harjoitellut tulostaan saakka.

mimmi-sivu

Castello Minimimmi ”Mimmi”

Mimmi on rodultaan shetlanninponi ja se on syntynyt vuonna 2003. Se on myös toiminut ratsastuskouluratsuna ja vaatii taitavan ratsastajan. Mimmin lempipuuhaa on syödä ja levätä, siksi työnteko ei aina suju toivotulla tavalla. Mimmillä on yksi varsa. Säkäkorkeus on arviolta 95 cm.

Kiinnostaako hevosen vuokraaminen?

Voit osallistua hevosella myös tallilla järjestettäviin valmennuksiin (ratsastus, ohjasajo) tai pyytää oman lempivalmentajasi tulemaan tallille.